Japandi badkamer, de nieuwe trend

De nieuwe trend van dit moment is de Japandi badkamer. Nou ja, trend? Of we het zo moeten noemen mag de tijd uitwijzen. Het is eerder een stijl die goed aansluit bij de tijd waarin we leven. Om rust en reinheid in onze badkamer te realiseren, is de Japandi stijl badkamer een hele mooie en tijdloze keuze.

Wat is Japandi stijl?

Alleen, wat is de Japandi stijl eigenlijk? Deze stijl kenmerkt zich door de combinatie van de volgende elementen:

  • Het ademt eenvoud en minimalisme
  • Een mix van natuurlijke materialen
  • Aandacht voor handgemaakte producten
  • Veelal van organische vormen
  • Keuze voor warme en aardse kleuren

De Japandi stijl – zoals die nu wordt genoemd – kent zijn oorsprong al van ca. 150 jaar geleden. Het is een combinatie van Scandinavische en Japanse invloeden. Waar in Japan de filosofie van wabi-sabi aanwezig is. Kennen ze in (vooral Denemarken) de filosofie Hygge. Beiden hebben veel overlapping en omarmen vooral de liefde voor imperfectie en laten graag de uniciteit en schoonheid zien. Dat is dan ook precies wat wordt getoond in de Japandi stijl.

Japandi badkamer

Als dat wordt door vertaald betekent dit voor de Japandi badkamer veel eenvoudige en vooral natuurlijke objecten. Denk aan een steen(look) bad, gecombineerd met een houten badkamermeubel. Een ronde of organisch gevormde spiegel en een wand met panelen van houten latjes. Niet alleen decoratief maar ook akoestisch van meerwaarde.

En zoals al werd genoemd is de kleurstelling neutraal tot sober waarbij warme en aardse kleuren de voorkeur hebben. Mag het iets chiquer dan wordt er gekozen voor messing-achtige tinten. Denk dan aan kranen, toiletaccessoires en verlichting. Wilt u liever iets meer richting het Scandinavische? Kies dan vooral voor wit. Denk dan aan witte accessoires, maar ook kranen in een spierwitte uitvoering.

 

Japandi badkamermeubel

Het principe van Japandi is veelal gericht op meubelen die dichtbij de grond staan. Om de verbinding van mensen met de aarde te versterken. Geen poespas, maar vooral minimalistisch. En als het even kan weer uitgevoerd in organische vormen. Een populaire keuze is om voor een houten badkamermeubel te kiezen, waarbij de fronten zijn voorzien van houten latjes. Dit is meteen een goede sfeermaker en daardoor heeft de rest van de ruimte niet meer zoveel nodig.

 

Accessoires om het af te maken

Vaak wordt er geadviseerd om een badkamer af te stijlen met een goede set accessoires. Ook dat geldt voor de Japandi badkamer. Alleen is hierbij het advies om het aantal accessoires zo beperkt mogelijk te houden. Een Japandi badkamer ademt eenvoud en minimalisme en voelt meteen warm aan door de natuurlijke materialen en verschillende texturen.

 

Droomt u al van uw Japandi badkamer?

Bent u geïnspireerd geraakt door dit artikel en wilt u zich binnenkort onderdompelen in uw Japandi badkamer? Kom dan langs bij uw Bad & Body Badkamerspeciaalzaak in de buurt. Onze adviseurs helpen u graag bij het samenstellen van uw nieuwe badkamer. Een badkamer waar u helemaal tot rust komt. Zien we u binnenkort?