Schoonmaaktips

Keramisch sanitair

Voor het dagelijks onderhoud van uw keramiek adviseren wij u gebruik te maken van een zachte, niet schurende spons of doek. Als u beslist een schoonmaakmiddel wilt gebruiken, neem dan bij voorkeur een normale allesreiniger.

Wanneer uw keramisch sanitair voorzien is van een beschermende en vuilafstotende laag, dan kunt u het eenvoudig schoonmaken met water en een zachte, vochtige doek met eventueel een mild reinigingsmiddel. Het gebruik van schuurmiddelen, chloorhoudende producten en agressieve oplosmiddelen kunnen een negatief effect hebben op de eigenschappen van deze beschermlagen en worden daarom afgeraden.

Baden & douchebakken

Baden en douchebakken vervaardigd uit acryl of Quaryl kunt u reinigen met en vochtige doek en water met een mild schoonmaakmiddel. Huishoudmiddelen met agressieve, chloorhoudende en/of schurende bestanddelen mogen niet gebruikt worden omdat deze het oppervlak van de ligabden en de douchebakken aantasten. Eventuele hardnekkige kalkaanslag kan worden verwijderd met een schoonmaakazijn. Gebruik echter nooit azijnzuur! Baden en douchebakken van het plaatstaal kunt u in principe met alle schoonmaakmiddelen reinigen, ook met chloorhoudende en/of schurende reinigingsmiddelen.

Bad- en douchewanden

Net als sanitair kunnen ook douche- en badwanden het beste regelmatig mat een vochtige doek en schoon water worden gereinigd. Hardnekkige aanslag kan met een alkalische allesreiniger of een schoonmaakazijn worden verwijderd. U mag beslist geen Viakal, Antikal, Cillit Bang, etc gebruiken! Lees voor het gebruik van reinigingsmiddelen altijd eerst de aanwijzingen op de verpakking! Sommige producten kunnen aluminium, lichte metalen, chromen oppervlakken en kunststoffen aantasten. Er zijn diverse producten in de handel om uw douche/badwand mee te behandelen zodat er een water-, kalk- en vuilafstotende laag op het glas ontstaat.

Douchegoot / drain en afvoer

Haal regelmatig de haren uit het doucheputje of douchegoot / drain om verstopping tegen te gaan. Er zullen altijd wat haren in de douche afvoer terecht komen dus een keer per maand grondig schoonmaken is geen overbodige luxe. Dit doe je ook om verstopping en onaangename luchtjes tegen te gaan.

Kunststof wastafelbladen

Voor het reinigen van kunststof wastafelbladen kunt u het best een zachte doek met en milde, niet schurende allesreiniger gebruiken. Zorg dat dit voldoende nat gebeurt ivm. eventuele scherpe vuildeeltjes. Preventief kunt u een blad inwrijven met "autowas" zodat deze direct water en vuil afstotend is. Het "kleuren" van haren is niet bevordelijk voor een kunstof wastafel. U dient na het "kleuren"de wastafel direct goed uit te spoelen!

Badkamermeubels

Voor het reinigen van badkamermeubels neemt u een zachte doek en een milde, niet schurende allesreiniger. Bij voorkeur gebruikt u deze verdunt. Gebruik geen huishoudmiddelen met agressieve, chloorhoudende en/of schurende bestanddelen! Badmeubel zijn vochtwerend, niet vochtbestendig! Meubeloppervlakken kunnen dan ook niet tegen langdurige invloed van water of vocht, daarom deze in voorkomde gevallen drogen. Chemicaliën, nagellakremover, parfums / aftershaves en geparfumeerde lotions of crèmes, dienen onmiddelijk verwijderd te worden.

Spiegels & spiegelkasten

Verwijder vuil en vlekken alleen met een zachte, vochtige doek. Cosmetica en vetresten kunt u met een zeem en warm water verwijderen zonder toevoeging van schoonmaakmiddelen. gebruik geen chemicaliën! De randen van de spiegels altijd goed droog maken.

Kranen, bad- en douchegarnituur en accessoires

Opgedroogd water laat kalkvlekken achter. Bij het reinigen hiervan gebruikt u bij voorkeur een zachte doek of een zeem. Het beste kunt u na gebruik de waterdruppels direct afnemen. Armaturen van chroom kunt u probleemloos reinigen met een zacht vloeibaar reinigingsmiddel op basis van citroenzuur, waarna u de armaturen afspoelt en droogwrijft. Het gebruik van schurende, bijtende, azijnhoudende of agressieve reinigingsmiddelen (Antikal, Viakal, Cillit Bang, etc) moet worden vermeden alsmede het gebruik van chloorhoudende schoonmaakmiddelen en schuursponsjes. Schade die door onzorgvuldig gebruik of reiniging is ontstaan valt niet onder de garantiebepalingen van de leverancier. Klikt u hier voor het reinigingsadvies van Hansgrohe.

Tips:

In water zit kalk, die achterblijft nadat het water is verdampt. een algemeen advies is om uw badkamer producten inclusief de kranen gelijk droog te maken. Gewoon de handdoek die u zelf gebruikt heeft even over de kraan wrijven! 

Scheffer Badkamers heeft een compleet assortiment speciale schoonmaakmiddelen voor de badkamer. Dit gaat van een alles reiniger tot aan een speciale coating voor op douchewanden.