Een inbouwreservoir plaatsen

Allereerst plaats u het inbouwreservoir tegen de muur. Het reservoir maakt u aan de muur en vloer vast met schroeven/pluggen of keilbouten. Zorg hierbij dat het inbouwframe waterpas staat. Ook tijdens het installeren, blijft u tussentijds controleren of het inbouwreservoir waterpas is.

Hoogte bepaling

Bepaal de hoogte van het wandcloset. De standaard hoogte is 40cm en voor senioren circa 46cm. Als de vloer nog betegeld moet worden, moet u hiermee rekening houden om te voorkomen dat het wandcloset te laag hangt. Bevestig de afvoerbocht op het inbouwframe en sluit deze aan doormiddel van een excentrische manchet aan op de afvoerbuis. Daarna kunt u de watertoevoer aansluiten op het reservoir met behulp van de vlotterkraan. Als u dit heeft aangesloten, is het verstandig om het reservoir te testen. Vergeet hierbij niet om een emmer te plaatsen, want er komt 6 tot 9 liter water uit het reservoir.

Aansluiten

Als het reservoir werkt, kunt u het draadeinde in het frame monteren. Op het draadeinde wordt het wandcloset geplaatst met behulp van de bijgeleverde bevestigingsmaterialen. De watertoevoer en waterafvoer worden bevestigd op het wandcloset. Gebruik hierbij geen lijm. Mocht het zeer stroef gaan, dan kunt u de rubbers insmeren met een klein beetje fitterskit (kolmat). Nu kunt u nogmaals testen of alles goed functioneert.

Afbouw

Als alles werkt en waterdicht is, kan het closet eraf om de ombouw te maken. Hiervoor kunt u verschillende materialen gebruiken. Het beste is fermacell. Ytong blokken kan ook echter u bent weer 5 cm ectra ruimte kwijt! De isolatiemat kan tevens worden gebruikt als mal om de uitsparingen af te tekenen voor de aan en afvoerleidingen. Daarnaast dient u een uitsparing voor het bedieningspaneel te maken.

Afmonteren

Als de ombouw van het inbouwreservoir klaar is, kan het betegeld en gevoegd worden. Hierna kan het toilet worden afgemonteerd. U plaats de isolatiemat waarna het wandcloset op het inbouwreservoir wordt aangesloten. Draai de schroeven niet te vast aan, omdat u hiermee het wandcloset kunt beschadigen. Vast is vast. Het overtollige aan isolatiemat snijdt u weg met een stanleymesje. De rand tussen de tegels en het wandtoilet kan worden afgekit met schimmelvrije sanitairkit. Hierna kan de toiletzitting gemonteerd worden. Tot slot installeert u het bedieningspaneel van het inbouwreservoir en uw nieuwe toilet is klaar.

Veel plezier met uw nieuwe toilet!