Een badmeubel plaatsen

Badkamermeubelen bij Scheffer Badkamers worden voorgemonteerd aangeleverd. U krijgt kantenklare kasten. De montage is simpel, volg de bijgeleverde handleiding.

Onderkast

Begin met de onderkast. Hang deze op de plek waar deze is bedoeld. Denk aan de hoogte, doorgaans is de hoogte van het badmeubel inclusief wastafel 90 cm. Trek de maat van de wastafel er dus af! Dit is de hoogte van de onderkast. Gebruik de juiste pluggen voor het monteren van de onderkast.

Wastafel

De wastafel kan nu gemonteerd worden. Leg deze boven op de onderkast en sluit vervolgens de afvoer en de kraan aan. Het is verstandig om tussen de ring van de waste siliconenkit te doen. Dant weet u zeker dat de afvoer dicht is en er geen water in de onderkast kan komen.

Spiegel

Nu kan men verder gaan met het monteren van de spiegel. Deze kan ligt aan welk model u heeft rusten op het wastafelblad of vrijhangend zijn. Denk eraan als de gebruikers niet dezelfde lengte hebben dit van te voren te bekijken welke hoogte gewenst is.

Losse kasten

Het monteren van de overige kasten kan nu gaan beginnen. Dit kan zowel er strak naast of los. Dat ligt aan hetgeen wat u heeft uitgezocht. Let wel op de hoogte, doorgaans is het mooiste dat de bovenkant van de kasten op dezelfde hoogte als de spiegel hangen.

Afkitten

Het badmeubel is nu bijna klaar en kan afgekit worden. Zorg ervoor dat water van de wastafelombouw niet tussen de achterwand en de zijkasten loopt, u dicht de kieren met siliconenkit.

Deuren afstellen

Alle kastdeuren hebben nastelbare scharnieren. Door de achterste schroef los te draaien kunt u de deur in het verticale vlak verstellen. Door de voorste schroef in of uit te draaien brengt u de randen van de deur in lijn met de kastranden.

Veel plezier met uw nieuwe badkamermeubel!