Stoomcabines

Weldadige warmte, wolken stoom, heerlijke geuren en doucheplezier: AquaFun! Grote wolken stoom vermengd met de geur van eucalyptus, een heerlijke aangename temperatuur, muziek op de achtergrond en geheel ontspannen zitten. U bevindt zich in een douche/stoomcabine. Na zo’n 20 minuten stomen is het tijd voor een verfrissende douche, natuurlijk in diezelfde cabine, desgewenst kunt u zelfs blijven zitten. Talrijke functies bieden ontspanning en vitaliteit, zoals verticale hydromassage, rug- en nekmassage, mistjets, muziek en lichttherapie. Eventueel aangevuld met telefoon.

Verschillende groepen

* inbouw cabines (cabines die "achter" het tegelwerk verdwijnen zodat alleen de toegangsdeur in het zicht blijft)

* opbouw cabines (glazen cabines die opgenomen zijn in de totaal "look" van de badkamer)

* semi opbouw/inbouw cabines (deze cabines worden weliswaar ingebouwd maar het tegelwerk blijft zichtbaar in de douche/stoomcabine)

 

 

 

 

 

Inbouwcabines

De inbouwcabine kan geïntegreerd worden in elke badkamersituatie, bijvoorbeeld door een hoek in te richten en aan de buitenzijde af te werken. De wanden die met de afwerking gecreëerd worden, kunnen weer gebruikt worden voor andere elementen in de badkamer zoals een design radiator of een inbouwtoilet. De diagonale lijn geeft de badkamer een speels effect en door de wanden aan de buitenzijde met tegels af te werken ontstaat een complete integratie.

De voordelen zijn duidelijk: de integratie verzorgd weer nieuwe wanden die gebruikt kunnen worden waardoor de badkamer niet kleiner wordt maar juist nieuwe indelingsmogelijkheden biedt.

 

Opbouwcabines

De opbouwcabines worden meestal gekenmerkt door het vele glas.  De cabine is vaak opgebouwd uit een kunstof of polyester achterwand waar alle techniek in is verwerkt.

Bij goedkopere cabines worden de achterwanden veelal vervaardigd uit acryl wat zeker niet slecht is, maar wilt u echt een degelijke cabine dan is het verstandig om een cabine aan te schaffen met een polyester wand.

De toegangszijde is vaak afgewerkt met een op voor de stoomcabine ontwikkelde glazen wand dit kan zowel met schuifdeuren of met een zwaaideur.

Het voordeel van de opbouw cabine is dat men altijd bij de techniek kan komen voor eventuele service en of onderhoud. Daarnaast geeft een opbouw cabine een ruimtelijk effect aan de badkamer en is het veelal een "eyecatcher".

 

 

 

 

 

 

 

 

Semi opbouw/inbouw

Men creëert graag een oase in de badkamer waar je helemaal tot jezelf kunt komen. De nieuwe Wellspring inbouwcabine van Pharo/Cleopatra biedt alle ruimte voor het aanbrengen van een persoonlijke touch. Met zorg uitgekozen keramische tegels geven een badkamer karakter. Het totaalbeeld is nog completer als ook de stoom/douchecabine in dezelfde stijl wordt uitgevoerd. De nieuwe Wellspring inbouw stoomcabine maakt dat mogelijk.

De stoomcabine is leverbaar met wanden die speciaal geschikt zijn om tegelwerk op aan te brengen. Zo ontstaat in de badruimte een perfecte eenheid van stijl.
Afgezien van de wanden is de Wellspring uitgevoerd in acryl. Voordeel van dit materiaal is dat de comfortabele zitplaatsen de warmte aannemen van de huid. Bovendien is het gladde, egale oppervlak eenvoudig te reinigen dus hygiënisch.

De Wellspring is uitgerust met een stoom- en douchekolom van hoogwaardige designkwaliteit. Daarin zijn vele functies geïntegreerd die zorgen voor heerlijk douchen en optimaal badcomfort. Een heerlijk stoombad nemen in uw eigen gecreëerde sfeer.

 

Losse stoom componenten

Losse stoomunit om zelf uw eigen stoomcabine te maken naar wens. Ook hierin is voldoende keus. Wellicht heeft u niet voldoende ruimte of wilt u uw eigen creatie maken. Alles is mogelijk met een Losse stoomunit. Wat u nodigt heeft is stroom en eventueel water dit ligt aan het model. U kunt op simpele wijze uw douche veranderen in een stoombad met deze units.

Uiteraard kunnen deze units uitgerust worden met automatische geurstof dosering.

 

 

 

 

Wilt u na dat u het besluit heeft genomen een stoomunit te nemen ook de kranen veranderen is dat ook geen probleem.

Pharo nederlands top fabrikant van whirlpools en stoomcabines heeft ook een stoompaneel uitgebracht in combinatie met een douchepaneel. Waarin een aantal massage jets zitten en eventueel als klap op de vuurpijl ook nog een waterval.

Perfect te gebruiken in door uw zelf ontworpen stoomcabine.

 

Maatwerk stoomcabine

Uw ruimte ons uitgangspunt. Scheffer Badkamers kan i.c.m. met nederlands beste leverancier op het gebied van stoom u een compleet maatwerk cabine aanbieden. Uiteraard kan deze ook vakkundig bij u thuis geplaatst worden.

Zo heeft u onder andere de keuze uit: banken, deuren, vensters, stoomtechniek en(maatwerk) daken.

Hoe ziet uw ideale wellness ruimte eruit?

 

Klik hier voor de speciale website.