Radiatoren / vloerverwarming

Radiatoren en vloerverwarming. Direct vanuit het warme bed de tegelvloer op in de badkamer. Tegenwoordig hoeft dat niet onplezierig te zijn. Vooral de komst van vloerverwarming en heeft veel betekent voor het comfort in de badkamer. Daarnaast houden speciale designradiatoren de ruimte behaaglijk en de handdoeken lekker droog. Een goede verwarmingsinstallatie is hierbij onmisbaar. Ook een warme aanrader is spiegelverwarming. Het verwarmt iets en houdt de spiegel vochtvrij.

Designradiatoren

Aan radiatoren die in vochtige ruimten (badkamers) moeten functioneren, worden extra eisen gesteld. 'Normale' radiatoren kunnen op den duur tengevolge van de vochtinwerking gaan roesten en lekken. Daarom zijn er speciale badkamerradiatoren, uitgevoerd in aluminium, die bestand zijn tegen vocht. Een aanrader voor de badkamer zijn designradiatoren, verkrijgbaar in de fraaiste vormen en kleuren. U kunt die in badkamer en keuken laten plaatsen, waarbij ze tevens dienen als handdoek(droog) rek.
De decoratieve handdoekradiator wordt gemaakt in tal van vormen. Zo'n decoratieve radiator kan ook uitstekend dienst doen als scheidingswand of muurdecoratie. Hij is prima te combineren met vloerverwarming die in een wat grotere badkamer onvoldoende vermogen heeft om het vertrek in zijn eentje te verwarmen.

 

 

 

 

De verschillende uitvoeringen


Bij decorradiatoren treft u drie technische uitvoeringen aan: de warmwater-, elektro- en gecombineerde uitvoering. De warmwateruitvoering is zonder speciale voorzieningen aan te sluiten op de cv. De elektrische kunt u aansluiten op het elektriciteitsnet. Deze versie is vooral geschikt voor plaatsen waar geen centrale verwarming aanwezig is.
De gemengde uitvoering is ideaal als je het op prijs stelt om ook buiten het winterseizoen, als de cv uit is, een warme badkamer en dus warme handdoeken te hebben. Als de cv aan staat, werkt de radiator via de warmwatertoevoer, en anders via het elektriciteitsnet.

Vloerverwarming

Door de ruimte op de juiste manier te verwarmen, verbeterd u het comfort in huis aanzienlijk. Vloerverwarming, dat ooit begon als vorm van bijverwarming, is nu uitgegroeid tot een volwaardige soort van verwarming met vele pluspunten.

Electrisch of op de cv
Er zijn twee verschillende vloerverwarmingssystemen: verwarming door middel van warm water en elektrische vloerverwarming. Welk systeem u kiest, hangt in grote mate af van de gebruiksdoeleinden en de betreffende ruimte waar in huis u de vloerverwarming wenst.

 

 

 

 

 

Electrische vloerverwarming

Comfortverwarming Magnum als comfortverwarming wordt vaak toegepast in badkamers, in combinatie met een geschikte radiator. Houd bij een egalinevloer rekening met een minimaal vermogen van 150W/m2.
Een Magnum verwarmingskabel kan ook verwerkt worden in wanden en plafonds. Hierdoor ontstaat een groot stralingsoppervlak zodat met een lage temperatuur verwarmd kan worden. Dit heeft als voordeel dat een constante thermische waarde bereikt wordt. Door verwarming met een lage temperatuur ontstaat een lage luchtcirculatie en minder zwevende stofdeeltjes en huisstofmijt.

Toepassingen electrische vloerverwarming

Breed inzetbaar de eenvoudige installatie biedt maximale flexibiliteit; de breedte van de lus bepaalt daarbij de hoeveelheid warmte en de opwarmtijd. Magnum kan in elke constructie worden ingebouwd en is dan ook multifunctioneel inzetbaar. Denk aan:
•badkamers
•keukens
•serres
•woonkamers
•slaapkamers
•vakantiehuisjes
•kantoor
•hobbykamers
•sauna-omgeving

 

 

 

Op de cv 

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. De voordelen zijn dan ook zeer duidelijk. Vloerverwarming geeft in de eerste plaats de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte. Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimtetemperatuur bij vloerverwarming
één tot twee graden Celcius lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Eén graad lager vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent! Bovendien is vloerverwarming een
zogenaamde Laag Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV).
 

REVOLUTIONAIRE INSLIJPMETHODE

Om voorgaande te voorkomen heeft Janssen & Krop een revolutionaire methode ontwikkeld. In de dekvloer wordt met een speciaal ontworpen en gepatenteerde slijpmachine, stofvrij, een strak sleuvenpatroon geslepen, waarin de verwarmingsbuizen worden aangebracht.
Omdat het inslijpen met behulp van multiresistent industriediamant gebeurt, kan het op 99% van alle dekvloeren toegepast worden.
Een extra opbouwlaag van 5 tot 6 cm, of het verwijderen van de bestaande dekvloer wordt daarmee overbodig. Een ander voordeel van ingeslepen vloerverwarming: het is comfortabeler
en efficiënter in gebruik. Omdat de  verwarmingsbuizen direct onder de
vloerafwerking liggen, is de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen dan bij traditionele systemen. En dat scheelt natuurlijk weer in
energiegebruik - en in uw portemonnee! Bovendien is het mogelijk om met zeer lage (35 - 45°C water) aanvoertemperaturen te werken,
waardoor het uitstekend in combinatie met duurzame energiesystemen toegepast kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spiegelverwarming

MAGNUM spiegelverwarming is een verwarmingselement dat rechtstreeks aan de achterzijde van de spiegel kan worden aangebracht.  De elementen zijn dubbel geïsoleerd en mogen daardoor ook in badkamers worden toegepast (vochtige ruimtes). Het vermogen realiseert een snelle opwarmtijd van  ca. 5 à 8 minuten. In die korte tijd wordt de spiegel al op een temperatuur van ca. 40° C. gebracht en wordt condensvorming voorkomen. De maximaal haalbare spiegeltemperatuur is begrensd tot ca. 50° C. Zodoende is het product “blijvend kind vriendelijk en absoluut veilig bij aanraking“.