Kranen

Douchen, handen wassen of een bad laten vollopen. Simpele handelingen maar onmogelijk zonder kraan. Met zo’n belangrijke taak is het logisch dat fabrikanten tegenwoordig veel aandacht aan de waterkraan besteden. Eénhendelmengkranen, 2 greeps kranen, thermostaatkranen en infrarood kranen zijn een greep uit het grote assortiment. In onze showroom hebben wij een zeer ruim assortiment kranen alle A-merken zijn aanwezig zoals: Hansgrohe, Grohe, Dornbracht, Hansa, etc.

 

Het materiaal

Kranen worden bijna altijd vervaardigd van messing, ook RVS wordt steeds meer toegepast afhankelijk van het model. Kranen worden gegoten of geperst. De uitlopen zijn meestal van messingbuis gemaakt, doch andere (meestal de niet-ronde) worden ook gegoten. Uitlopen kunnen vast of draaibaar zijn, afhankelijk van het kraantype.

Het messing wordt eerst vernikkeld en daarna van een bepaalde afwerking voorzien. Een sterke voorkeur heeft hoogglans chroom. Er is echter ook keuze uit matchroom, verguld, brons, rvs look, satinox en koperkleurig. En tevens zijn er combinaties van chroom met bijvoorbeeld zilver of goud.

 

Thermostaatkraan

Thermostatische mengkranen zijn met name ideaal voor bad en douche. Het binnenwerk van zo een armatuur herbergt een stukje vernuft dat ervoor zorgt dat het water altijd dezelfde druk en temperatuur heeft. Dat dient in de eerste plaats de veiligheid. De temperatuur van het water kan een door u ingesteld niveau niet overschrijden, waardoor de kans op verbranding aanzienlijk wordt gereduceerd. Een thermostaat is daarnaast energiebesparend.
De temperatuur kan op een vast niveau worden ingesteld, waardoor er geen energie en water verloren gaat bij het mengen (bovendien kunt u de watertoevoer eenvoudig stoppen tijdens het inzepen of shampooën). Een thermostaat is bovendien comfortabel. Het is erg plezierig als je 's morgens onder de douche stapt, en met één draai aan de knop over water van de gewenste temperatuur beschikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

RVS Kraan

De Steel taps: Handgemaakt door de beste vakmensen, geproduceerd uit één blok massief rvs. Eén brok architectuur. De brede uitloop is speciaal ontwikkeld voor vlakke wastafels.

Leverbaar in ronde en rechte uitvoering, met een vlakke bovenkant of een industriële afwerking.
De Steel showers zijn gemaakt uit 1 stuk rvs. Ingetogen spannend, uitbundig in gebruik. Naar wens te combineren met grote regendouches.

 

Kranen met LED verlichting

De Kraanverlichting verandert een gewone kraan in een stromende lichtbron en voegt een schitterend licht toe aan een bestaande kraan. Het is een geweldige eyecatcher voor in de keuken, badkamer, toilet, in bars of restaurants. Leuk, functioneel, educatief en motiverend. Voor thuis, op school, voor gehandicapteninstellingen, handige hulp voor ouderen, voor kinderen en ga zo maar door.

 

 

 

 

Inbouw kranen

Alle techniek verwerkt in de muur. Wat is er nog mooier dan alleen een afdekplaat in het "zicht". Inbouwkranen worden tegenwoordig steeds meer toegepast vanwege de mooie designs en het makkelijke bedieningsgemak. Geen grote uitstekende kranen meer op de muur maar alles netjes weggewerkt in de muur. Hierdoor blijft er weer meer ruimte over in de vaak toch al kleine doucheruimte.

 

Waterbesparing

Diverse fabrikanten brengen kranen uit die de mogelijkheid bieden om te besparen op energie en water.  Bij enkele merken zijn de thermostaatkranen voorzien van een extra knop waarmee de hoeveelheid uitstromend water wordt gereduceerd. Pas als men de knop indrukt, wordt deze blokkade opgeheven.

Ook zijn er eengreeps kranen die standaard slechts de helft van de totale waterhoeveelheid leveren. Pas als men de hendel omhoog beweegt, levert de kraan de volle waterstraal. Meer over duurzaamheid klik hier.

 

 

 

 

Fonteinkraan


Ook de kraan op het gastentoilet mag niet ontbreken. In onze showroom hebben wij ook een zeer ruim assortiment kranen voor op een fontein.

Alle bekende A-merken mag u verwachten in één van de grootste showrooms van Nederland.