Infrarood cabines

Health Company introduceerde in 1989 als eerste in Europa de infrarood warmtecabines op de markt en maakte hiermee de onmiskenbaar heilzame werking van infrarood toegankelijk voor iedereen. Inmiddels is Health Company uitgegroeid tot wereldmarktleider met een uitgebreide collectie topklasse infrarood warmtecabines. De aanschaf van een cabine is er één voor het leven. Daarom is het belangrijk dat u met uw aanschaf tevreden bent. Voor ons staat veiligheid, kwaliteit en de juiste werking van het infrarood systeem voorop.

Wat is infrarood?

De zon zendt meer straling uit dan wij met het blote oog kunnen waarnemen. Slechts 50% is zichtbaar licht, 45% bestaat uit infrarood en 5% uit ultraviolette stralen. Het infrarood dat de zon uitstraalt, weerkaatst op de aarde. Vervolgens wordt het door ons lichaam geabsorbeerd en omgezet in lichaamswarmte. Hetzelfde gebeurt in een infrarood cabine. U spant zich niet actief in. Toch stimuleert het infrarood uw bloedcirculatie en stofwisseling. U kunt zich heerlijk ontspannen en activeert tegelijk uw hele lichaam. Hierdoor voelt u zich fitter en energieker.

 

 

 

 

Heilzame werking

Wat gebeurt er met uw lichaam in een infrarood cabine?
Waardoor ontstaat dat ontspannen gevoel?
Het langgolvige infrarood in onze cabines verwarmt uw lichaam en stimuleert uw bloedcirculatie. Uw stofwisseling wordt geactiveerd en u gaat transpireren. Door dit proces worden de afvalstoffen, die zich dagelijks in uw lichaam opstapelen, veilig afgedreven. U verliest hierdoor niet alleen vocht, maar verbrandt ook calorieën. Het infrarood heeft een positief effect op uw hele lichaam.

Sport & wellness

Wie gezond is, moet gezond blijven. Daarom hebben we de effecten van onze infrarood cabines bij sporters laten onderzoeken door het Internationales Institut Für Ganzheitliche Naturmedizin in Genève (CH). Bloedanalyse toont aan dat de doorbloeding tot 30% verbetert en dat het zuurstofgehalte tot 25% stijgt, na gebruik van de cabine. Dit zorgt voor sneller herstel van geblesseerde spieren, afname van zwellingen en verlichting van pijn. Ook is een duidelijke verbetering van de stofwisseling aangetoond. Daarnaast zijn er positieve effecten op de bronchiën gemeten wat tot een verlichting van astmatische klachten kan leiden. Bovendien is de cabine zeer goed te gebruiken voor warming-up en cooling-down.

 

 

 

 

 

Vanwege de heilzame werking worden infrarood cabines veelvuldig professioneel ingezet in onder andere ziekenhuizen en verzorgingscentra. Veel artsen en therapeuten gebruiken de cabines van Health Company bij spierblessures, gewrichtsproblemen en andere aandoeningen. Onze cabines zijn bovendien te vinden in de wellnessbranche bij kuuroorden, hotels en fitnesscentra. Overweegt u om een infrarood cabine aan te schaffen voor uw onderneming? Neem dan contact op voor een passend advies.

Huidaandoeningen

Regelmatig gebruik van de infrarood cabine is onder andere gunstig voor mensen met huidaandoeningen als psoriasis, striae, eczeem en acne. Een goede doorbloeding helpt de natuurlijke balans van de huid te herstellen. De huid wordt egaler en voelt zachter aan. Health Company heeft veel ervaring met de genoemde huidaandoeningen. Bij veel huidproblemen werkt ons Vapo-System®, in combinatie met jodiumzout, uitstekend. Klachten nemen af dankzij de reinigende werking. Veelal ligt de oorzaak bij een slecht functionerende stofwisseling. Uit ervaring weten we dat infrarood cabines de stofwisseling aanzienlijk kunnen activeren.

 

 

 

 

 

Medisch - wetenschappelijk onderzoek.

De hoeveelheid infrarood in onze cabines is af te stemmen op de behoefte van uw eigen lichaam. Hierdoor is het gebruik uiterst veilig en zeer effectief. De Health Company Incoloy W-elementen verwarmen de lucht in de cabine met circa 20%. De resterende 80% wordt door uw lichaam omgezet in lichaamswarmte. Uitgebreid medisch onderzoek toont aan dat langgolvig infrarood van 5,6-15µ de veiligste vorm is om het lichaam te verwarmen. Tevens heeft het een therapeutische werking, doordat het de natuurlijke lichaamsfuncties stimuleert. Mensen met een aandoening wordt uit voorzorg geadviseerd een arts te raadplegen.

Het assortiment

De Basic lijn van Health Company is eenvoudig uitgevoerd. Zo zijn de banken vlak en kunt u de temperatuur regelen met een digitale besturing. Indien gewenst kunt u de cabine uitbreiden met een radio/CD speler. Ook kunt u ervoor kiezen om de cabine uit te rusten met ergonomische ruggensteunen. De Basic lijn is standaard voorzien van een blinde sluiting waardoor de cabine strak oogt.

Klik hier voor de verschillende modellen uit de basic serie.

 

 

De Exclusive lijn

is een luxe uitvoering. Zowel de bank als de ruggensteunen zijn ergonomisch gevormd, waardoor u een luiere zit krijgt in de cabine. De warmte wordt niet geregeld door een thermostaat, maar een slimme variabele besturing. Daarmee stelt u het percentage infrarood in. Dankzij de USB- en audioaansluiting kunt u in de cabine muziek luisteren. Optioneel stellen we voor u een programma op maat samen.

Klik hier voor de verschillende modellen uit de premium serie.

Optie's

Sterrenhemel

De infrarood cabines van Health Company zijn leverbaar met sterrenhemel. Daarmee creëert u iedere gewenste sfeer. U past simpelweg de kleur aan van de tientallen lichtjes in het plafond. Begin de dag bijvoorbeeld fit en vitaal met blauwe verlichting en sluit hem ontspannen en romantisch af met een warmrode kleur. U bepaalt zelf of u de sterren geleidelijk van kleur wilt laten veranderen of in één van de vijf kleuren wilt laten staan.


Vapo-System®

Verrijk uw cabine met het exclusieve Vapo-System®. De verkoelende nevel voelt heerlijk aan en verhoogt de luchtvochtigheid in de cabine tot 80%. Hierdoor kunt u soepeler ademhalen. Vermeng de nevel met medicinaal zout of zuiverende plantenextracten voor een heilzaam resultaat. Het zout biedt verlichting bij onder meer slijm in de luchtwegen. Bovendien verzacht en reinigt het de huid. Een absolute meerwaarde, aangezien uw lichaam dagelijks wordt blootgesteld aan toxische stoffen. De plantenextracten hebben elk hun eigen specifieke werking: opwekkend, verfrissend, vitaliserend of rustgevend. Het Vapo-System® zorgt voor een ultieme ervaring. 

Showroom

Wilt u de zachte warmte van onze cabines zelf ervaren? Breng dan een bezoek aan onze showroom. Daar kunt u de modellen - van zowel de Basic als de Exclusive lijn - op uw gemak bekijken en uittesten. Onze medewerkers informeren u graag over ons unieke systeem en de werkzame eigenschappen van de cabines.